Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 85375 

Re: Re: Domein bepalen van logaritmische functies

Nee klopt, sorry.

Ik had de vraag van de persoon verkeerd begrepen.
Ik ben niet heel goed in Nederlands (Studeer alleen in Nederland).

U had gelijkt. Voor domein van een logaritme geldt alog(x) = x$>$0. Wat ik bedoelde is dat je pas vanaf het getal 1 in een logaritme een correcte uitwerking krijgt. Omdat het invullen van f(0)=alog(0)= Math error, Daarom bedoelde ik dat je pas vanaf 1, dus x[$>$1] een correct berekening krijgt.

U heeft gelijk, om het domein in een vergelijking op te lossen stel je een x(-b)$>$0 op.

Excuses.

Matthi
Student universiteit - zaterdag 16 december 2017

Antwoord

Wat je zegt klopt niet. De logaritme log(x) is gedefinieerd voor alle waarden x$>$0. Zo is log(0,001)=-3. Je zult je 'logaritmen' toch nog even moeten ophalen, want dit gaat niet goed zo.

Op logaritmen kan je een samenvatting vinden voor 4 HAVO wiskunde B. Goed bekijken kan misschien al helpen.

WvR
zaterdag 16 december 2017

©2001-2024 WisFaq