Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 62844 

Re: Domein bepalen van logaritmische functies

Hoezo x2-5x+6$>$0?
Als ik correct ben kan het domein van een logaritme niet 0 zijn. De vergelijking is als volg:
x2-5x+6$>$1.

Als je uw manier zou toepassen op het volgende:
f(x)=3log(x-1) en je stelt de verglijking x-1$>$0 krijg je 1 waardoor er 1-1=0 ontstaat. Wanneer dit wordt ingevuld in de rekenmachine geeft dit een math error.

Wat hier wordt gegeven is het minimum voor een positieve wortel.

log(x) = x$>$1.

Matthi
Student universiteit - donderdag 14 december 2017

Antwoord

Het domein voor de standaardfunctie is $x\gt0$:

q85375img1.gif

In jouw geval geldt $x-1\gt0$, dus $x\gt1$. Je moet dan niet $x=1$ nemen want dan is de logaritme nu juist niet gedefinieerd. Maar $1,0000000001$ zou best kunnen...

Dus ik denk dat mijn antwoord wel in orde was.

Wat jij allemaal schrijft lijkt me niet in orde. Wat is nu precies het probleem?

WvR
vrijdag 15 december 2017

 Re: Re: Domein bepalen van logaritmische functies 

©2001-2024 WisFaq