Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 85366 

Re: Oplossing beginwaardeprobleem

Ik zie het, dank u wel! Ik heb het inmiddels berekend met de goede getallen (denk ik), ik kom alleen niet helemaal uit de laatste stap om er een kloppende formule van te maken.

Ik eindig nu met eln(10-2y) = e-2K x e-2t
ofwel, 10-2y = Ce-2t met C = e-2K

Hier moet uiteindelijk uitkomen y(t) = 5 - Ce-2t, zou u mij nog kunnen vertellen welke stappen ik moet zetten om daar te komen?

Bo
Student universiteit - donderdag 14 december 2017

Antwoord

Maak er $2y(t)=10-C\mathrm{e}^{-2t}$ van en deel door $2$.

kphart
donderdag 14 december 2017

©2001-2024 WisFaq