Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Een directe formule geven voor een vergelijking

Beste,

Gegeven zijn getallen b1, b2, . . . , zódat b1 = 1, b2 = 2 en bn+2 = bn+1 + 2bn voor n ≥ 1.

Gevraagd:
Geef een directe formule voor bn
(Bijvoorbeeld: bn = 2n − 3)
Het antwoordmodel komt hierop uit: bn = 2n +(−1)n
Ik kom daar niet op uit, hulp is gewenst.
Groeten,
Jan

Jan
Student universiteit - maandag 13 november 2017

Antwoord

Het modelantwoord klopt niet, vul maar in: $2^1+(-1)^1=1$, dat is correct, maar $2^2+(-1)^2=5$, en dat is niet correct.
Misschien is je eigen oplossing wel correct.

kphart
maandag 13 november 2017

 Re: Een directe formule geven voor een vergelijking 

©2001-2024 WisFaq