Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Som- en verschilformule

Hallo,

Zou iemand mij misschien kunnen uitleggen wat het verschil is tussen de som- en verschilformule. En wanneer je weet welke je moet gebruiken. Want kan je dat eigenlijk aan een vergelijking zien welke je moet gebruiken?

Groetjes Jia Li

Jia Li
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 11 oktober 2017

Antwoord

Optelformules:
sin(a+b)=sin(a)cos(b)+cos(a)sin(b)
cos(a+b)=cos(a)cos(b)-sin(a)sin(b)
Verschilformules:
sin(a-b)=sin(a)cos(b)-cos(a)sin(b)
cos(a-b)=cos(a)cos(b)+sin(a)sin(b)

Bij de optelformules staat er a+b en bij de verschilformules staat er
a-b.

Je gebruikt degene waarmee je verder komt bij het maken van een som. Van een afstand kan ik over zo'n algemene vraag verder niks zinnigs te berde brengen.

Kom maar met voorbeelden van opgaven waar het om gaat, zou ik zeggen. Of probeer het maar eens gewoon.

hk
woensdag 11 oktober 2017

 Re: Som- en verschilformule 

©2001-2024 WisFaq