\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 51661 Re: Een vergelijking reduceren tot een eerstegraadsvergelijking In dit geval is de opgave vermoedelijk anders bedoeld. Je kunt namelijk van beide kanten van het =-teken de wortel nemen. uit: (x+1)2=1 volgt dan: x+1=1 v x+1=-1, waaruit volgt: x=0 v x=-2 Mattij Student hbo - dinsdag 26 september 2017 Antwoord Je bedoelt dat je dan zoiets doet? (x+1)2=(2x-1)2 x+1=2x-1 of x+1=-2x+1 -x=-2 of 3x=0 x=2 of x=0 Dan kan ook, maar dat ligt niet meer voor de hand dan de andere oplossing. WvR dinsdag 26 september 2017 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
In dit geval is de opgave vermoedelijk anders bedoeld. Je kunt namelijk van beide kanten van het =-teken de wortel nemen. uit: (x+1)2=1 volgt dan: x+1=1 v x+1=-1, waaruit volgt: x=0 v x=-2 Mattij Student hbo - dinsdag 26 september 2017
Mattij Student hbo - dinsdag 26 september 2017
Je bedoelt dat je dan zoiets doet? (x+1)2=(2x-1)2 x+1=2x-1 of x+1=-2x+1 -x=-2 of 3x=0 x=2 of x=0 Dan kan ook, maar dat ligt niet meer voor de hand dan de andere oplossing. WvR dinsdag 26 september 2017
WvR dinsdag 26 september 2017
©2001-2024 WisFaq