Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Een vergelijking reduceren tot een eerstegraadsvergelijking

Zou iemand voor mij willen uitschrijven hoe ik aan x kom in deze vergelijking (ik weet dat er voor x twee oplossingen zijn, maar weet niet hoe ik het uit moet schrijven)
(x+1)2=(2x-1)2

Selma
Student hbo - dinsdag 24 juli 2007

Antwoord

Je kan de haakjes wegwerken:

(x+1)2=(2x-1)2
x2+2x+1=4x2-4x+1
0=3x2-6x
x2-2x=0
x(x-2)=0
x=0 of x=2

Enz...

Zie ook Formule zonder haakjes schrijven.

WvR
dinsdag 24 juli 2007

Re: Een vergelijking reduceren tot een eerstegraadsvergelijking

©2001-2024 WisFaq