Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 84937 

Re: Raaklijn door de oorsprong

Beste,

Bedankt om zo snel te reageren, en mijn excuses dat ik de spelregels niet heb gelezen. Ik heb gedaan wat u hebt voorgesteld maar ik zit nog steeds vast.
-de algemene formule van een lijn t door de oorsprong is g(x)=ax
(1)f(x)=g(x) $\to$ -x3+2x2-36=ax
(2)f'(x)=g'(x) $\to$ -3x2+4x=a
hoe moet ik verder?

bartje
3de graad ASO - maandag 21 augustus 2017

Antwoord

Je tweede vergelijking is:

a=-3x2+4x

Dit kan je invullen in de eerste vergelijking, dan is x de enige onbekende. Wanneer x eenmaal bekend is, kan je met één van deze vergelijkingen a berekenen.

Zie ook Stelsels oplossen.

GHvD
maandag 21 augustus 2017

©2001-2024 WisFaq