Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Kansdichtheidsfunctie vinden

Als voor een continue stochast X geldt dat P(X$\ge$x).
Waarom is de kansdichtheidsfunctie f, dan
f = - d/dx(P(X$\ge$x))?

Ik weet dat in het algemeen geldt dat f = d/dx(P(X$\le$x))

Alvast bedankt

oscar
Student universiteit - vrijdag 11 augustus 2017

Antwoord

Hallo, Oscar.

Dat is omdat P(X$\le$x) = 1 - P(X$\ge$x).
De gebeurtenissen X$\le$x en X$\ge$x zijn voor een continue stochast X en een reëel getal x bijna complementair omdat P(X=x) = 0.

hr
vrijdag 11 augustus 2017

 Re: Kansdichtheidsfunctie vinden  

©2001-2024 WisFaq