Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 84811 

Re: Twee verschillende snijpunten

Oke bij deze kom ik met de abc formule uit op -2 dus dat is één antwoord, maar hoe weet ik dan dat het p = niet gelijk aan -2 en -1 moet zijn? En niet zoals vaak is -2 p 2

Kevin
Student hbo - donderdag 20 juli 2017

Antwoord

Hallo Kevin,

Eis is: D$>$0
Dus:
p2+4p+4$>$0
(p+2)2$>$0

Deze ongelijkheid is waar voor elke p behalve p=-2.

Wat betreft p=-1: vul deze waarde maar eens in je oorspronkelijke functie in, dan zie je vanzelf waarom je dan geen twee verschillende snijpunten vindt.

GHvD
donderdag 20 juli 2017

©2001-2024 WisFaq