Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Twee verschillende snijpunten

Ik heb moeite met de volgende opgave:
Voor welke reële getallen p snijdt de grafiek van f de x-as in twee verschillende punten.
f(x) = (p+1)x2 - px -1
Antwoord moet zijn p niet gelijk aan -1 en -2

Wat ik heb geprobeerd is discriminant op 0 te stellen:
D = -p2-(4·(p+1)·-1) = 0
wordt -p2+4p+4 = 0
vermenigvuldigd met -1
p2-4p-4 = 0
kwadraatafsplitsen
(p-2)2 = p2-4p+4 = 8
p = 2+- 2√2

Kevin
Student hbo - donderdag 20 juli 2017

Antwoord

Hallo Kevin,

Je aanpak is goed, maar je maakt een rekenfout bij het berekenen van de discriminant:

D = (-p)2-4·(P+1)·-1
D = p2+4p+4

GHvD
donderdag 20 juli 2017

 Re: Twee verschillende snijpunten 

©2001-2024 WisFaq