Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 84776 

Re: Partiële integratie

De integratiegrenzen zijn 0 en 2. Excuus voor de onduidelijkheid.

Erwin
Student hbo - zaterdag 8 juli 2017

Antwoord

Als je je stappen niet laat zien dan kunnen we ook niet zien wat je fout gedaan hebt, maar het lijkt er op dat je slordig met de haakjes bent geweest en dat je niet elke keer door $5\ln 4$ gedeeld hebt.
Hier zijn de stappen van gisteren nog een keer, met grenzen:
$$
4^7\int_0^2 x^2\cdot4^{5x}\mathrm{d}x = 4^7\left[x^2\frac{4^{5x}}{5\ln 4}\right]_0^2 - 4^7\int_0^2 2x\cdot\frac{4^{5x}}{5\ln 4} \mathrm{d}x
$$
Even opknappen:
$$
\frac{4^7}{5\ln4}\left(4^{11} - \int_0^2 2x\cdot4^{5x} \mathrm{d}x \right)
$$
In de volgende stap zou ik $\int_0^2 2x\cdot 4^{5x} \mathrm{d}x$ apart bepalen en dan hierboven invullen, zo hou je het overzichtelijk.

kphart
zaterdag 8 juli 2017

©2001-2024 WisFaq