Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 84687 

Re: Functie opstellen

Beste

Nu is het gelukt.
Maar hoe kan ik weten dat de afgeleiden van de functie f(x)in de punten x=1 en x=0 gelijk is aan de afgeleide van deze rechte in dezelfde punten?
y = x2 in x = 1
y = 8x + 3 in x = 0.

Ruud
Student Hoger Onderwijs België - vrijdag 23 juni 2017

Antwoord

Als de functie f raakt in x=0 aan de lijn y=8x+3 dan is de afgeleide in x=0 gelijk aan de richtingscoëfficiënt van de raaklijn.

Als de functie f raakt in x=1 aan de parabool y=x2 dan is de afgeleide in x=1 van f gelijk aan de afgeleide van de y=x2 in het punt x=1, de raaklijnen vallen immers samen.

WvR
vrijdag 23 juni 2017

©2001-2024 WisFaq