\require{AMSmath} Functie opstellen Bepaal a, b, c en d zodat de functie f raakt aan de parabool y = x2 in x = 1 en aan de rechte y = 8x + 3 in x = 0. f (x) = ax3 + bx2 + cx + dgegeven: y = x2 $\to$ (1,1)y= 8x+3 $\to$ (0,3) hierdoor weten we dat d= 3Vergelijking: a + b + c + 3 = 1Hoe kan ik deze gegevens verder vinden? Merci Ruud Student Hoger Onderwijs België - vrijdag 23 juni 2017 Antwoord Je weet ook nog dat de afgeleide in x=0 gelijk is aan 8 en dat de afgeleide in x=1 gelijk is aan 2. Zou het daar mee lukken? WvR vrijdag 23 juni 2017 Re: Functie opstellen ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Bepaal a, b, c en d zodat de functie f raakt aan de parabool y = x2 in x = 1 en aan de rechte y = 8x + 3 in x = 0. f (x) = ax3 + bx2 + cx + dgegeven: y = x2 $\to$ (1,1)y= 8x+3 $\to$ (0,3) hierdoor weten we dat d= 3Vergelijking: a + b + c + 3 = 1Hoe kan ik deze gegevens verder vinden? Merci Ruud Student Hoger Onderwijs België - vrijdag 23 juni 2017
Ruud Student Hoger Onderwijs België - vrijdag 23 juni 2017
Je weet ook nog dat de afgeleide in x=0 gelijk is aan 8 en dat de afgeleide in x=1 gelijk is aan 2. Zou het daar mee lukken? WvR vrijdag 23 juni 2017
WvR vrijdag 23 juni 2017
©2001-2024 WisFaq