Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 77342 

Re: Een breuk schrijven als

Beste

Ik kom de volgende vergelijking uit:

(1/x) + y = 14/100
y+1 = (14·x)/100

maar aangezien x en y natuurlijke getallen zijn, komt dit niet uit.
Waar zit ik fout?

Ruud

Ruud
Student Hoger Onderwijs België - maandag 19 juni 2017

Antwoord

Beter kijken naar de vraag: er staat, impliciet, deze vergelijking
$$
\frac{2014}{100}=20+\frac1{x+\frac1y}
$$
en dus
$$
\frac1{x+\frac1y} = \frac{14}{100}
$$

kphart
maandag 19 juni 2017

 Re: Re: Een breuk schrijven als 

©2001-2024 WisFaq