Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 84517 

Re: Normale verdeling

Beste,

Ja maar ik kom nog steeds niet op de juiste antwoord dus ik snap niet waar de fout zit

jaris
3de graad ASO - maandag 29 mei 2017

Antwoord

Hallo Jaris,

Ik heb nog eens een aantal keer goed naar je opgave gekeken, maar ik kom ook niet op het gegeven antwoord.

Laat V=U-1, dan $V(1;\sqrt{29})$ en we zoeken $b$ zodat $P(|V|$>$b)=0,66$ ofwel $P(|V|$<$b)=0,34=P(-b$<$V$<$b)$. Stop ik dat in mijn grafische rekenmachine, dan kom ik tot $b\approx 2,369$.

Collega beantwoorders ontdekten dat als je, foutief, $V(0;\sqrt{29})$ zou hebben genomen wel het gevraagde antwoord verschijnt...

FvL
donderdag 1 juni 2017

©2001-2024 WisFaq