Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 84424 

Re: Re: Bissectrices, verhoudingen en hoeken

Hallo FvL,

Dankjewel. Maar ik kan geen verband leggen tussen hoek C, en die 120 graden. Hoe komt u dan op die 120 graden? Die 60 is duidelijk. Het stuk met de cosinusregel is ook duidelijk.

Met vriendelijke groet,

Jelle
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - maandag 15 mei 2017

Antwoord

Hallo Jelle,

We hebben $\angle C = 120^\circ - 2\cdot\angle B$ dus $\frac 12 \angle C = 60^\circ - \angle B$. In $\Delta BEC$ geldt dus $\angle B + \angle BCE = 60^\circ$. Dat betekent dat $\angle BEC = 180^\circ - (\angle B + \angle BCE) = 120^\circ$. Vanwege de gestrekte hoek volgt dan dat $\angle AEC = 60^\circ$.

Met vriendelijke groet,

FvL
maandag 15 mei 2017

©2001-2024 WisFaq