Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 84417 

Re: Bissectrices, verhoudingen en hoeken

Hallo FvL,

Ik snap niet helemaal wat u doet bij stap 2 met de hoeksom in driehoek ABC. Hoe heeft u dat gedaan?

Met vriendelijke groet

Jelle
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 14 mei 2017

Antwoord

Hallo Jelle,

Eerst zien we dat $\angle A-\angle B = 60^{\circ}$ herschreven kan worden als $\angle A = \angle B + 60^{\circ}$. Dan vanwege de hoekensom $\angle C = 180^{\circ} - (\angle A + \angle B)$. Combineren van die twee geeft $\angle C = 120^{\circ} - 2\cdot\angle B$.

Is dat voldoende?

Met vriendelijke groet,

FvL
zondag 14 mei 2017

 Re: Re: Bissectrices, verhoudingen en hoeken 

©2001-2024 WisFaq