\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 84415 Re: Er zijn twee driehoeken ABC Welke? Bedankt! Is er ook een manier om dit te doen met de sinusregel? Mario Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 14 mei 2017 Antwoord Ja dat kan zeker. Dat gaat zo:$\eqalign{ & \frac{{13}}{{\sin 33^\circ }} = \frac{{20}}{{\sin \angle C}} \cr & \sin \angle C = \frac{{20 \cdot \sin 33^\circ }}{{13}} \approx 0,838 \cr & \angle C_2 \approx 57^\circ \,\,en\,\,\angle C_1 \approx 123^\circ \cr & \frac{{13}}{{\sin 33^\circ }} = \frac{{BC_2 }}{{\sin 90^\circ }} \cr & BC_2 = \frac{{13 \cdot \sin 90^\circ }}{{\sin 33^\circ }} \approx 23,87 \cr & \frac{{13}}{{\sin 33^\circ }} = \frac{{BC_1 }}{{\sin 24^\circ }} \cr & BC_1 = \frac{{13 \cdot \sin 24^\circ }}{{\sin 33^\circ }} \approx 9,71 \cr}$Dat kan ook. 't Is wel handig want dit kan dan zonder GR maar bijvoorbeeld met een gewone rekenmachine.Zie ook de sinusregel WvR maandag 15 mei 2017 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Bedankt! Is er ook een manier om dit te doen met de sinusregel? Mario Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 14 mei 2017
Mario Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 14 mei 2017
Ja dat kan zeker. Dat gaat zo:$\eqalign{ & \frac{{13}}{{\sin 33^\circ }} = \frac{{20}}{{\sin \angle C}} \cr & \sin \angle C = \frac{{20 \cdot \sin 33^\circ }}{{13}} \approx 0,838 \cr & \angle C_2 \approx 57^\circ \,\,en\,\,\angle C_1 \approx 123^\circ \cr & \frac{{13}}{{\sin 33^\circ }} = \frac{{BC_2 }}{{\sin 90^\circ }} \cr & BC_2 = \frac{{13 \cdot \sin 90^\circ }}{{\sin 33^\circ }} \approx 23,87 \cr & \frac{{13}}{{\sin 33^\circ }} = \frac{{BC_1 }}{{\sin 24^\circ }} \cr & BC_1 = \frac{{13 \cdot \sin 24^\circ }}{{\sin 33^\circ }} \approx 9,71 \cr}$Dat kan ook. 't Is wel handig want dit kan dan zonder GR maar bijvoorbeeld met een gewone rekenmachine.Zie ook de sinusregel WvR maandag 15 mei 2017
WvR maandag 15 mei 2017
©2001-2024 WisFaq