Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 84327 

Re: Re: Smartie in vierkant

Sorry maar ik kom op iets anders uit namelijk:
b2-a2=a2·b2

ipv

a2+b2=1

eerst werk ik uit:
x2b2+a2y2=1
Wordt samen met D:
4a4-4(a2+b2)(a2-1)=0

of doe ik iets verkeerd?

Peter
Student hbo - woensdag 26 april 2017

Antwoord

Hallo Peter en Onno,

Hoe kom je aan de vergelijking:

x2b2+a2y2=1?

De juiste vergelijking voor een ellips vind je in mijn vorige antwoord, jouw vergelijking komt hier niet mee overeen. Het vervolg kan dan natuurlijk ook niet juist zijn.

GHvD
woensdag 26 april 2017

 Re: Re: Re: Smartie in vierkant 

©2001-2024 WisFaq