Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 8428 

Re: Logaritmen

Bedankt.
Nu nog een vraagje: wat is dan de oplossing van de vergelijking y = ax^n + b, als je hier de logaritme van neemt? Dus log y = log(a) + n*log(x) + ...???

anna d
Student universiteit - woensdag 12 maart 2003

Antwoord

logy = log(axn + b) en helaas is daar verder niets mee te beginnen.
Maar: je vraagt naar de oplossing van een vergelijking.
Bedoel je dan soms de x?
In dat geval heb je helemaal geen logaritmen nodig, want dan loopt het als volgt.
xn = (y - b)/a en dan is x deze uitdrukking tot de macht 1/n
Kortom: mij is niet helemaal duidelijk wat precies de bedoeling van je vraag is. Kom rustig terug als het nodig is.

MBL
donderdag 13 maart 2003

©2001-2024 WisFaq