\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 84285 Re: Wortel als antwoord kwadratische vergelijkingen Hartelijk dank je voor je uitleg.Dan wil ik een vervolg vraag stellen:Stel je hebt dus -2(1-x2)=x2 en je weet niet dat √2 het antwoord is.Hoe bereken ik dan x?Met vergelijkbare sommen kom ik eruit, maar die wortel brengt me in de war.bvd BHaas Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 17 april 2017 Antwoord Haakjes wegwerken en herleiden tot de standaardvorm x2=c:-2(1-x2)=x2-2+2x2=x22x2=x2+2x2=2x=-√2 of x=√2OK zo? GHvD maandag 17 april 2017 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Hartelijk dank je voor je uitleg.Dan wil ik een vervolg vraag stellen:Stel je hebt dus -2(1-x2)=x2 en je weet niet dat √2 het antwoord is.Hoe bereken ik dan x?Met vergelijkbare sommen kom ik eruit, maar die wortel brengt me in de war.bvd BHaas Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 17 april 2017
BHaas Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 17 april 2017
Haakjes wegwerken en herleiden tot de standaardvorm x2=c:-2(1-x2)=x2-2+2x2=x22x2=x2+2x2=2x=-√2 of x=√2OK zo? GHvD maandag 17 april 2017
GHvD maandag 17 april 2017
©2001-2025 WisFaq