\require{AMSmath} Wortel als antwoord kwadratische vergelijkingen Ik heb de volgende formule:-2(1-x2)=x2 Het antwoord hierop is +/-√2.Maar ik snap niet hoe je dit nu op de plaats van x invult.hoe bereken je dit dan?bvd BHaas Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 15 april 2017 Antwoord Wat bedoel je precies met 'hoe je dit nu op de plaats van x invult'? Wanneer je √2 in je vergelijking invult, krijg je:-2(1-(√2)2) = (√2)2Nu is (√2)2 = (√2)·(√2) = 2, dus je vergelijking wordt:-2(1-2) = 2-2·-1 = 22 = 2Dit klopt, dus x=√2 is een oplossing van de vergelijking.Voordat we -√2 invullen, bedenk dat:(-√2)2 = (-√2)·(-√2) = 2Je krijgt hiermee precies dezelfde vergelijking, dus ook deze klopt. x=-√2 is dus ook een oplossing van je vergelijking.Is dit wat je bedoelt? GHvD zaterdag 15 april 2017 Re: Wortel als antwoord kwadratische vergelijkingen ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik heb de volgende formule:-2(1-x2)=x2 Het antwoord hierop is +/-√2.Maar ik snap niet hoe je dit nu op de plaats van x invult.hoe bereken je dit dan?bvd BHaas Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 15 april 2017
BHaas Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 15 april 2017
Wat bedoel je precies met 'hoe je dit nu op de plaats van x invult'? Wanneer je √2 in je vergelijking invult, krijg je:-2(1-(√2)2) = (√2)2Nu is (√2)2 = (√2)·(√2) = 2, dus je vergelijking wordt:-2(1-2) = 2-2·-1 = 22 = 2Dit klopt, dus x=√2 is een oplossing van de vergelijking.Voordat we -√2 invullen, bedenk dat:(-√2)2 = (-√2)·(-√2) = 2Je krijgt hiermee precies dezelfde vergelijking, dus ook deze klopt. x=-√2 is dus ook een oplossing van je vergelijking.Is dit wat je bedoelt? GHvD zaterdag 15 april 2017
GHvD zaterdag 15 april 2017
©2001-2024 WisFaq