\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 84249 Re: Voor welke waarden van a raakt de grafiek de x-as? Door gebruik te maken van de quotiëntregel kom ik op de volgende afgeleide: fa' = x2 + 3x + 1/(x + 1)2 = 0. 1) Is dit correct? 2) Is de volgende stap dat ik de discriminant van x2 + 3x + 1 moet berekenen? Mario Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 10 april 2017 Antwoord Voor de afgeleide krijg ik iets anders: $ \eqalign{ & f(x) = \frac{{\left( {x^2 + ax + a} \right)}} {{x + 1}} \cr & f'(x) = \frac{{\left( {2x + a} \right)(x + 1) - \left( {x^2 + ax + a} \right)}} {{\left( {x + 1} \right)^2 }} \cr & f'(x) = \frac{{2x^2 + 2x + ax + a - x^2 - ax - a}} {{\left( {x + 1} \right)^2 }} \cr & f'(x) = \frac{{x^2 + 2x}} {{\left( {x + 1} \right)^2 }} \cr} $ De afgeleide is 0 als de teller nul is. Lukt het dan? WvR maandag 10 april 2017 Re: Re: Voor welke waarden van a raakt de grafiek de x-as? ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Door gebruik te maken van de quotiëntregel kom ik op de volgende afgeleide: fa' = x2 + 3x + 1/(x + 1)2 = 0. 1) Is dit correct? 2) Is de volgende stap dat ik de discriminant van x2 + 3x + 1 moet berekenen? Mario Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 10 april 2017
Mario Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 10 april 2017
Voor de afgeleide krijg ik iets anders: $ \eqalign{ & f(x) = \frac{{\left( {x^2 + ax + a} \right)}} {{x + 1}} \cr & f'(x) = \frac{{\left( {2x + a} \right)(x + 1) - \left( {x^2 + ax + a} \right)}} {{\left( {x + 1} \right)^2 }} \cr & f'(x) = \frac{{2x^2 + 2x + ax + a - x^2 - ax - a}} {{\left( {x + 1} \right)^2 }} \cr & f'(x) = \frac{{x^2 + 2x}} {{\left( {x + 1} \right)^2 }} \cr} $ De afgeleide is 0 als de teller nul is. Lukt het dan? WvR maandag 10 april 2017
WvR maandag 10 april 2017
©2001-2024 WisFaq