\require{AMSmath} Winstmaximalisatie Gegeven: Product A: - productiekost 0,7€ / kg - dagelijkse afzet qA = 160 - 200pA + 100pC Product C - productiekost 0,8€ / kg - dagelijkse afzet qC = 60 + 100pA - 100pC pA en pC zijn de verkoopprijzen per kilogram van de twee producten. Gevraagd: bij welke prijzen is de dagelijkse winst maximaal (bij welke prijs is de dagelijkse winst lokaal maximaal). Mijn oplossing: W = TO - TK W = (pA · qA) + (pC · qC) - 0,7qA - 0.8qC W = pA·[160 - 200pA + 100pC] + pC[60 + 100pA - 100pC] - 0.7·[160 - 200pA + 100pC] - 0.8[60 + 100pA - 100pC]W = 160pA -200p2A + 100pApC + 60pC + 100pApC - 100p2C - 112 + 140pA - 70pC -48 - 80pA + 80 pCW = -200p2A - 100p2C + 200pApC + 70pC + 220pA -160dW/dpA = -400pA + 200pC + 220dW/dpC = -200pC + 200pA + 70De stationaire punten heb ik berekend via een matrix waardoor pA = 0,75€ en pC = 0,40€Ik heb daarna de tweede orde voorwaarden berekend via de matrix van Hesse maar toen kwam ik uiteindelijk mingetallen uit. Oplossing van het boek is: Winst is maximaal als product A verkocht wordt aan 1,45€ per kilogram en product C verkocht wordt aan 1,8€ per kilogram. Kan je me verder helpen? Fabian Student Hoger Onderwijs België - zondag 5 maart 2017 Antwoord Hallo Fabian,Je tweede vergelijking is:dW/dpC = -200pC + 200pA + 70 dus:dW/dpC = 200pA - 200pC + 70Je hebt gerekend met:dW/dpC = -200pA + 200pC + 70(dus pA en pC verwisseld). Bedenk dat de variabelen pA en pC in de juiste volgorde moeten staan voordat je matrices opstelt! GHvD zondag 5 maart 2017 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Gegeven: Product A: - productiekost 0,7€ / kg - dagelijkse afzet qA = 160 - 200pA + 100pC Product C - productiekost 0,8€ / kg - dagelijkse afzet qC = 60 + 100pA - 100pC pA en pC zijn de verkoopprijzen per kilogram van de twee producten. Gevraagd: bij welke prijzen is de dagelijkse winst maximaal (bij welke prijs is de dagelijkse winst lokaal maximaal). Mijn oplossing: W = TO - TK W = (pA · qA) + (pC · qC) - 0,7qA - 0.8qC W = pA·[160 - 200pA + 100pC] + pC[60 + 100pA - 100pC] - 0.7·[160 - 200pA + 100pC] - 0.8[60 + 100pA - 100pC]W = 160pA -200p2A + 100pApC + 60pC + 100pApC - 100p2C - 112 + 140pA - 70pC -48 - 80pA + 80 pCW = -200p2A - 100p2C + 200pApC + 70pC + 220pA -160dW/dpA = -400pA + 200pC + 220dW/dpC = -200pC + 200pA + 70De stationaire punten heb ik berekend via een matrix waardoor pA = 0,75€ en pC = 0,40€Ik heb daarna de tweede orde voorwaarden berekend via de matrix van Hesse maar toen kwam ik uiteindelijk mingetallen uit. Oplossing van het boek is: Winst is maximaal als product A verkocht wordt aan 1,45€ per kilogram en product C verkocht wordt aan 1,8€ per kilogram. Kan je me verder helpen? Fabian Student Hoger Onderwijs België - zondag 5 maart 2017
Fabian Student Hoger Onderwijs België - zondag 5 maart 2017
Hallo Fabian,Je tweede vergelijking is:dW/dpC = -200pC + 200pA + 70 dus:dW/dpC = 200pA - 200pC + 70Je hebt gerekend met:dW/dpC = -200pA + 200pC + 70(dus pA en pC verwisseld). Bedenk dat de variabelen pA en pC in de juiste volgorde moeten staan voordat je matrices opstelt! GHvD zondag 5 maart 2017
GHvD zondag 5 maart 2017
©2001-2024 WisFaq