Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 83892 

Re: Middelloodvlak

Beste MBL
Ik snap niet hoe ik het punt R kan vinden als ik enkel de vergelijking van het middelloodvlak heb en 1 punt
Groeten
Jaris

Jaris
3de graad ASO - maandag 20 februari 2017

Antwoord

De lijn door P die loodrecht staat op het middelloodvlak heeft als vectorvoorstelling
(x,y,z) = (1,4,2) + t(1,-1,1) waarbij (1,-1,1) de normaalvector van het vlak is.
Deze lijn kun je nu snijden met het vlak door x = 1 + t en y = 4 - t en z = 2 + t in te vullen in de vlakvergelijking. Je vindt daarmee de waarde van de parameter t (namelijk t = 1) en dan is R gevonden.

MBL
maandag 20 februari 2017

©2001-2024 WisFaq