Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 83461 

Re: Juist?

Bedankt! Ik dacht al dat er iets niet klopte.

Het eenvoudigste is dan gewoon t=20.

De opgave is : De afstand (s) die een auto aflegt gedurende de eerste 60 sec. van zijn rit wordt na t seconden benaderd door s(t) = 1/3000(t4-120t3+4050t2) met t een element van [0,60].

Ik begrijp niet goed waarom men aangeeft dat t een element is [0,60]. Daar verwar ik mij ook in bij het invullen van t=0,2 of t=20. Ik neem dus m/s.

Bas
3de graad ASO - zondag 11 december 2016

Antwoord

Hallo Bas,

In de opgave staat inderdaad duidelijk dat de tijd in seconden is gedefinieerd. Vreemd dat de eenheid voor de afstand niet is gedefinieerd (of stond dit er ook bij?). Nu weet je niet of de snelheidsformule waarden oplevert in m/s, inch/sec, km/s enz. We nemen maar aan dat de eenheid 'meter' wordt bedoeld, dit is het meest waarschijnlijk.

Een element uit [0 , 60] betekent dat de formule(s) geldig zijn vanaf t=0 tot t=60 s. Het zou bijvoorbeeld kunnen zijn dat de auto na 60 seconden met constante snelheid verder rijdt in plaats van nog verder op te trekken. Dan geldt vanaf t=60 een andere formule voor s, en natuurlijk ook een andere formule voor v.

GHvD
zondag 11 december 2016

©2001-2025 WisFaq