Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vraagstuk stelsels

Ik versta deze vraagstuk echt niet. Kan er iemand helpen.

In hotel 'Viva Franco' in Spanje zijn de 111 eenpersoonskamers geboekt door Nederlanders, Fransen, Italianen. Blijkt dat er dubbel zoveel Nederlanders zijn als Fransen en italianen samen. Toen er 60 Nederlanders het hotel verlieten om een voetbalmatch bij te wonen waren er dubbel zoveel fransen als nederlanders en italianen samen.

Hoeveel Nederlanders hadden er ingecheckt in het hotel?

Bedankt voor de hulp.

Imaad
3de graad ASO - donderdag 27 oktober 2016

Antwoord

Noem het aantal Fransen X en het aantal Italianen Y.
Dan zijn er 2X + 2Y Nederlanders.
In totaal zijn er dan 2X + 2Y + X + Y = 111 personen.
Uitwerking hiervan leidt tot X + Y = 37 en dus is 2X + 2Y = 74.
Er zijn dus 74 Nederlanders (en 34 Fransen en 3 Italianen).

MBL
donderdag 27 oktober 2016

 Re: Vraagstuk stelsels 

©2001-2024 WisFaq