Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 83097 

Re: Kloppend maken

Ik krijg A niet uitgedrukt in BCDE
kan A niet isoleren

uit 3AC+5AH+3ANO=(BC+2B+C+2E)O+2CH+2DN

kino
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 24 oktober 2016

Antwoord

Echt helemaal in atomen uiteen laten vallen: links nog $3A\cdot\mathrm{NO}$ verdelen in $3A\cdot\mathrm{N}+3A\cdot\mathrm{O}$ en rechts zie ik niet goed welke C bij koolstof hoort ($\mathrm{C}$) en welke een variabele is ($C$); op dit moment staat er rechts helemaal geen koolstof en dan kan de reactie niet kloppen.
In ieder geval geldt zo te zien $3A=2D$ (stikstof) en $5A=2C$ (waterstof).

kphart
maandag 24 oktober 2016

 Re: Re: Kloppend maken 

©2001-2024 WisFaq