\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 82931 Re: Re: Machtreeksen van standaardfuncties Dag Tom, Dank dat schept al duidelijkheid! Het enige ding dat ik nog niet begrijp is waarom 1/(1-x) na integreren -ln | 1-x| wordt. Meer bepaald die absolute waarde. Gr. Lene Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 20 september 2016 Antwoord Beste Lene, De absolute waarde komt van een compacte notatie om een primitieve van 1/x zowel voor positieve als negatieve x te hebben, men vat vaak samen: \int \frac{1}{x} \, dx = \ln|x| \; (+C)Misschien ook zo in je formularium? Voor het integreren van \tfrac{1}{1-x} krijg je een extra min-teken (denk aan de kettingregel; gebruik eventueel substitutie). mvg, Tom td dinsdag 20 september 2016 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Dag Tom, Dank dat schept al duidelijkheid! Het enige ding dat ik nog niet begrijp is waarom 1/(1-x) na integreren -ln | 1-x| wordt. Meer bepaald die absolute waarde. Gr. Lene Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 20 september 2016
Lene Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 20 september 2016
Beste Lene, De absolute waarde komt van een compacte notatie om een primitieve van 1/x zowel voor positieve als negatieve x te hebben, men vat vaak samen: \int \frac{1}{x} \, dx = \ln|x| \; (+C)Misschien ook zo in je formularium? Voor het integreren van \tfrac{1}{1-x} krijg je een extra min-teken (denk aan de kettingregel; gebruik eventueel substitutie). mvg, Tom td dinsdag 20 september 2016
td dinsdag 20 september 2016
©2001-2025 WisFaq