\require{AMSmath} Formule Ik krijg als formule: (T1n)/(P1n-1)=(T2n)/(P2n-1)De uitkomst zou moeten zijn P2=P1·((T2/T1)(n/n-1))Ik krijg het niet voor elkaar om de machten op deze manier te herschrijven. Zou u mij dit misschien in stapjes kunnen uitleggen.MvG Michel Student hbo - zondag 18 september 2016 Antwoord Dat wordt dan:$\eqalign{ & \frac{{{T_1}^n}}{{{P_1}^{n - 1}}} = \frac{{{T_2}^n}}{{{P_2}^{n - 1}}} \cr & {T_1}^n \cdot {P_2}^{n - 1} = {P_1}^{n - 1} \cdot {T_2}^n \cr & {P_2}^{n - 1} = \frac{{{P_1}^{n - 1} \cdot {T_2}^n}}{{{T_1}^n}} \cr & {P_2}^{n - 1} = {P_1}^{n - 1} \cdot \frac{{{T_2}^n}}{{{T_1}^n}} \cr & {P_2}^{n - 1} = {P_1}^{n - 1} \cdot {\left( {\frac{{{T_2}}}{{{T_1}}}} \right)^n} \cr & {P_2} = {P_1} \cdot {\left( {\frac{{{T_2}}}{{{T_1}}}} \right)^{\frac{n}{{n - 1}}}} \cr} $Waarbij je over de laatste stap misschien nog even moet nadenken, maar ga maar na. WvR zondag 18 september 2016 Re: Formule ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik krijg als formule: (T1n)/(P1n-1)=(T2n)/(P2n-1)De uitkomst zou moeten zijn P2=P1·((T2/T1)(n/n-1))Ik krijg het niet voor elkaar om de machten op deze manier te herschrijven. Zou u mij dit misschien in stapjes kunnen uitleggen.MvG Michel Student hbo - zondag 18 september 2016
Michel Student hbo - zondag 18 september 2016
Dat wordt dan:$\eqalign{ & \frac{{{T_1}^n}}{{{P_1}^{n - 1}}} = \frac{{{T_2}^n}}{{{P_2}^{n - 1}}} \cr & {T_1}^n \cdot {P_2}^{n - 1} = {P_1}^{n - 1} \cdot {T_2}^n \cr & {P_2}^{n - 1} = \frac{{{P_1}^{n - 1} \cdot {T_2}^n}}{{{T_1}^n}} \cr & {P_2}^{n - 1} = {P_1}^{n - 1} \cdot \frac{{{T_2}^n}}{{{T_1}^n}} \cr & {P_2}^{n - 1} = {P_1}^{n - 1} \cdot {\left( {\frac{{{T_2}}}{{{T_1}}}} \right)^n} \cr & {P_2} = {P_1} \cdot {\left( {\frac{{{T_2}}}{{{T_1}}}} \right)^{\frac{n}{{n - 1}}}} \cr} $Waarbij je over de laatste stap misschien nog even moet nadenken, maar ga maar na. WvR zondag 18 september 2016
WvR zondag 18 september 2016
©2001-2024 WisFaq