Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 82869 

Re: Matrices

Ik versta nog steeds niets van vraag 1.
vraag 2 versta ik nu.

Wilt u extra uitleg over vraag 1 sturen?

Danku.

Imaad
3de graad ASO - donderdag 15 september 2016

Antwoord

Je matrix $A$ ziet er zo uit:
$$
A=\left(\begin{array}{ll} a_{1,1}&a_{1,2}\\ a_{2,1}& a_{2,2}\end{array}\right)
$$
In de oefening staat precies hoe je die vier getallen moet bepalen (ik schrijf voor de duidelijkheid $a_{i,j}$ in plaats van $a_{ij}$): om $a_{1,2}$ te bepalen onderzoek je of $i\ge 2$ dan wel $1$<$2$; omdat het laatste geldt moet je $a_{1,2}=0$ nemen; voor $a_{2,1}$: geldt $2\ge1$ of $2$<$1$? Het eerste natuurlijk, daarom moet $a_{2,1}=5\times2-1$ ($i=2$, $j=1$).

kphart
donderdag 15 september 2016

©2001-2024 WisFaq