Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Matrices

Hallo,
Ik versta deze oefeningen van mijn taak niet. Wilt u a.u.b. helpen?
Ik heb van alles al geprobeerd maar het lukt echt niet.

Oefening 1: Bepaal de 2x2 matrix A waarvoor
aij(ij=subscript) = (5i-j als i$\ge$j
(0 als i$<$j

Oefening 2: vraag: 2 broertjes Jacob en Johann hebben elk hun eigen kip. De mama noteert per dag het aantal eieren dat elke kip gelegd heeft. Ze zet de gegevens in een tabel: Ma Di Woe Do Vr Za Zo
kip van Jacob 2 1 3 0 1 2 1
kip van Johann 1 1 2 1 0 1 1

a) Zet alle gegevens in een matrix K (dat heb ik al gedaan)
b) Stel een matrix D op zodat we in K.D kunnen aflezen hoeveel eieren elke kip gelegd heeft op dinsdag.

C) Stel een Matrix G op zodat G.K aangeeft hoeveel eieren er per dag beschikbaar zijn voor het gezin.

d) Stel een matrix R op zodat we in K.R kunnen zien hoeveel eieren elke kip gemiddeld per dag legt.


Hopelijk is alles duidelijk!

Alvast bedankt.

Imaad
3de graad ASO - donderdag 15 september 2016

Antwoord

1: invullen $a_{1,1}=5\times1-1$, $a_{2,1}=5\times2-1$, $a_{1,2}=0$ (want ...), $a_{2,2}=\ldots$.
2: a. elke kip haar eigen rij?
b. $D=(0,1,0,0,0,0,0)^T$ (kolomvector dus)
c. $(1,1)$ deze telt de getallen in elke kolom op
d. de kolomvector met zeven maal $\frac17$ er in.
Voer de vermenigvuldigingen maar uit

kphart
donderdag 15 september 2016

 Re: Matrices 

©2001-2024 WisFaq