Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 82780 

Re: Som en verschilformules

Dag Klaas Pieter,
Mag het zo ook ?
cos4a+cos5a+cos6a=
(cos4a+cos6a)+cos5a
2cos5acos(-2a)+cos5a=
cos5a.(2cos2a+1)=
met cos(-2a)=cos(2a)
Vriendelijke groeten

Rik
Iets anders - vrijdag 2 september 2016

Antwoord

Bijna, de $2a$ moet $a$ zijn: $(6a-4a)/2=a$, verder is dit ook prima.

kphart
zaterdag 3 september 2016

 Re: Re: Som en verschilformules 

©2001-2024 WisFaq