Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 1613 

Re: Uitslag afgeknotte kegel

Beste,

Ik ben bezig om een uitlaatdemper te maken. De oude demper heb ik opgemeten. Het lukt me maar niet om een juiste uitslag te maken. De maten zijn hoogte 220 mm, d1=38.1 mm en d2=75 mm. Zou u voor mij de gegevens kunnen berekenen die ik nodig heb om een uitslag te maken. Alvast bedankt.

Met vriendelijke groet,

Gerard
Iets anders - donderdag 14 juli 2016

Antwoord

Als ik verder geen denk- of rekenfouten gemaakt heb dan zou dat zo moeten worden berekend:

$\eqalign{
& Gegeven:\,\,{d_1},{d_2}\,\,en\,\,h \cr
& s = \sqrt {{{\left( {\frac{{{d_2} - {d_1}}}{2}} \right)}^2} + {h^2}} \cr
& \frac{{r + s}}{{{d_2}}} = \frac{r}{{{d_1}}} \Rightarrow r = \frac{{{d_1} \cdot s}}{{{d_2} - {d_1}}} \cr
& \alpha = {360^o} \cdot \left( {1 - \frac{{{d_1}}}{{2r}}} \right) \cr
& Oftewel: \cr
& \alpha = {360^o} \cdot \left( {1 - \frac{{{d_1}}}{{2 \cdot \frac{{{d_1} \cdot \sqrt {{{\left( {\frac{{{d_2} - {d_1}}}{2}} \right)}^2} + {h^2}} }}{{{d_2} - {d_1}}}}}} \right) \cr} $

Invullen geeft $s\approx228,0\,mm$, $r\approx220,8\,mm$ en $\alpha\approx30,1^o$. Dat geeft de volgende tekening (op schaal):

q82575img1.gif

Helpt dat?

Naschrift

WvR
donderdag 14 juli 2016

©2001-2025 WisFaq