Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 82522 

Re: Re: Re: Gebroken lineaire functies en snijpunten

Hallo Thijs,
Ik begrijp de vermenigvuldiging tov de hor.asymptoot y=1.5
met -0.5

Als je zou vermenigvuldigen met -0.5 tov de x-as
dus een keer met -2.75, daarna vervolgens met -0.5
Als ik het juist zie, dan wordt het functievoorschrift:
y = 1.375/ (x+1.5)+1.5
BVD
groet Joep

Joep
Ouder - dinsdag 5 juli 2016

Antwoord

Dag Joep,

Dat is inderdaad correct. Ik was iets te kort door de bocht.

1.375/(x+1.5) geeft de nieuwe afstand tot y=1.5

Je moet daar inderdaad weer de constante waarde 1.5 bij optellen, om die vernieuwde afstand in relatie tot y=1.5 te verkrijgen.

Mvg Thijs

tb
woensdag 6 juli 2016

©2001-2024 WisFaq