Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking om de opbrengst op 0 te krijgen

Hey daar! Ik heb laatst een toets gemaakt en er kwam een vraag in voor waar ik niet zo zeker over was. De formule was: A=300-p Hier is A het aantal verkochte ijsjes en p is 80 cent per ijsje.

Ik wil dus weten wanneer de opbrengst 0 is met de formule Opbrengst=....p-p2. Graag hoor ik meer van u en vertel het me of er eventueel een fout zou kunnen zitten in de formule.

Als dat wel zo is, probeer dan de formule opbrengst=...p2-p
Alvast bedankt en ik wil hier graag een berekening bij!:))

Rachel

Rachel
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - maandag 20 juni 2016

Antwoord

Als $p=80$ dan is $A=300-80=220$. Het aantal ijsjes is dan $220$ en die worden verkocht voor $80$ cent. De opbrengst is dan $220·80=17.600$ cent.

Je kunt de opbrengst ook in één formule vangen:

$A·p=(300-p)·p=300p-p^2$

Neem $p=80$ en je krijgt $300·80-80^2=17.600$. Klopt als een bus!

Dus neem $300p-p^2=0$ om te weten voor welke prijs $p$ de opbrengst nul is. Heel erg verrassend is dat niet...

Bedoel je dat?

WvR
maandag 20 juni 2016

 Re: Vergelijking om de opbrengst op 0 te krijgen 

©2001-2024 WisFaq