\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 82450 Re: Waarom zit hier een verschil tussen? Heey, heel erg bedankt! Maar komt het misschien ook doordat de eerste formule niet in de volgorde staat van ax2 + bx + c? Ezra Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - maandag 20 juni 2016 Antwoord Meestal werk je (bij tweedegraadsvergelijkingen) alle termen van de rechter kant naar links. Dat heet 'op nul herleiden'. Je zou dan zoiets krijgen:$60a-a^2=500$$60a-a^2-500=0$$-a^2+6a-500=0$$a^2-6a+500=0$...wat dan toch weer op 't zelfde neerkomt en dat is allemaal goed. WvR maandag 20 juni 2016 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Heey, heel erg bedankt! Maar komt het misschien ook doordat de eerste formule niet in de volgorde staat van ax2 + bx + c? Ezra Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - maandag 20 juni 2016
Ezra Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - maandag 20 juni 2016
Meestal werk je (bij tweedegraadsvergelijkingen) alle termen van de rechter kant naar links. Dat heet 'op nul herleiden'. Je zou dan zoiets krijgen:$60a-a^2=500$$60a-a^2-500=0$$-a^2+6a-500=0$$a^2-6a+500=0$...wat dan toch weer op 't zelfde neerkomt en dat is allemaal goed. WvR maandag 20 juni 2016
WvR maandag 20 juni 2016
©2001-2024 WisFaq