Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 82331 

Re: Vergelijking vlak mbv vlakkenwaaier en afstand tot punt

Dat heb ik gedaan:
1) beide leden gekwadrateerd:
16m-2/54m2-8m+3 = 4
2) Noemer overbrengen:
16m-2 = 4·(54m2-8m+3) $\Rightarrow$ 16m-2 = 216m2-32m+12
3) Linkerlid overbrengen:
216m2-48m+14=0
Deze tweedegraadsvergelijking uitwerken geeft me niks.
Wat heb ik fout gedaan?

Kurt
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 5 juni 2016

Antwoord

Je hebt 16m - 2 niet gekwadrateerd.

MBL
zondag 5 juni 2016

 Re: Re: Vergelijking vlak mbv vlakkenwaaier en afstand tot punt 

©2001-2024 WisFaq