Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 82262 

Re: Het aantal knikkers in de pot

Sorry, ik heb een foutje gemaakt de formules moeten zijn
R = B × 3
R + Z = 790
Z= B + 110
De letters staan voor de kleuren

Graag wil ik hier een berekening bij zien :)
Alvast bedankt!

Romy
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - woensdag 25 mei 2016

Antwoord

In de formules staat R uitgedrukt in B (1) en Z staat uitgedrukt in B (3). Dan kan je voor (2) schrijven:

R + Z = 790
3·B + B + 110 = 790
4B = 680
B = 170

Dan weet je ook:

R = 3·170 = 510
Z = 170 + 110 = 280

Opgelost!

WvR
woensdag 25 mei 2016

©2001-2024 WisFaq