Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Het aantal knikkers in de pot

Je hebt 3 formules:
R= Rode knikkers B= Blauwe knikkers en Z = Zwarte knikkers
R=b x 3 ;Rode knikkers zijn 3x zoveel als de blauwe
R+B= 790 ;Rode en blauwe knikkers zijn samen 790.
Z= B+110 ;Zwarte knikkers zijn het aantal blauwe knikkers + 110.

De vraag is: Hoeveel knikkers zitten er in de pot per kleur en hoeveel in totaal?
Alvast bedankt voor het helpen! ;)

Romy
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - woensdag 25 mei 2016

Antwoord

Ik kom uit op halve knikkers. Dat zal toch wel niet de bedoeling zijn. Kloppen je formules wel?

WvR
woensdag 25 mei 2016

 Re: Het aantal knikkers in de pot 

©2001-2024 WisFaq