Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 82215 

Re: Wiskunde en economie

Ik kom dan 8.87 trimesters uit dus 9 ofwel 27 maand.

(Uitkomst zou 30 maand moeten zijn)

Ik bereken de rest door mijn eindbedrag te berekenen voor 9 trimester = 6089.54; Er werd dus 89.54 euro teveel betaald dus moest de laatste betaling maar 650-89.54 = 540.46 euro zijn.

Oplossing die gegeven was = 472,20 euro.

Mijn frustratie is nu.. ben ik fout of is de gegeven oplossing fout?

Emilia
3de graad ASO - woensdag 18 mei 2016

Antwoord

Ik kom uit op afbetaald na 10 trimesters. De laatste betaling is dan na 9 trimesters en dat is dan 581,61 euro.

06000,00
15428,96
24850,40
34264,23
43670,34
53068,64
62459,02
71841,38
81215,61
9581,61
100,00

Waar gaat het dan fout?

WvR
woensdag 18 mei 2016

©2001-2024 WisFaq