Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Wiskunde en economie

Stijn heeft 6000 euro geleend bij Jonas aan een jaarlijks rentepercentage van 4%. Stijn betaalt Jonas trimestrieel 650 euro terug, de eerste storting gebeurt 3 maand nadat Stijn de 6000 euro geleend heeft. Na hoeveel maand heeft Stijn Jonas terugbetaald EN hoeveel bedroeg de laatste storting?

Ik heb ingegeven in GRM:
Postnumerando FV = 6000 PMT = -650 I% = 0.985.. (per maand)
maar kom niet het juiste resultaat uit.

Kan iemand helpen?

Emilia
3de graad ASO - woensdag 18 mei 2016

Antwoord

Op dezelfde manier als Lening terugbetalen zou het moeten lukken?

WvR
woensdag 18 mei 2016

 Re: Wiskunde en economie 

©2001-2024 WisFaq