Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 78318 

Re: Substitutie in differentiaalvergelijking

Bedankt!
ik snap het bijna, ik heb nu de formule:

1/2 mA2w2(sin2(wt+P)+cos2(wt+P))= B

alleen hoe haal ik die (sin2(wt+P)+cos2(wt+P)) weg? want anders staat er nog niet de vergelijking die ik moet hebben. Alvast bedankt!

mvg
max

max
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 10 mei 2016

Antwoord

Beste Max,

Kijk je formules van goniometrie eens na, de belangrijkste is deze:
$$\sin^2 \alpha + \cos^2 \alpha = 1$$en dit geldt voor eender welke hoek $\alpha$, dus ook voor $\omega t + \varphi$.

Die factor is dus 1 en valt netjes weg zodat je precies overhoudt wat je verwacht.

mvg,
Tom

td
dinsdag 10 mei 2016

©2001-2024 WisFaq