\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 82153 Re: Welke reële getallen P geven geen snijpunten X-as Enkele opgaven later wordt gevraagd welke reële getallen voor P voor de gegeven functie de X-as raken.f(x)=x2+px+p+3D moet 0 zijn voor raakpunta=1b=pc=p+3p2-4·1·p+3=0p2-4p+3=0Voor p opnieuw de ABC-formulea=1b=-4c=3P=(4±√(-42-4·1·3))/2·1p=(4±2)/2p=3 of p=1Het antwoord zou echter p=-2 of p=6 moeten zijn. Waar ga ik fout? Randy Student universiteit - dinsdag 10 mei 2016 Antwoord Bij p2-4·1·p+3=0 moet je haakjes schrijven:p2-4·1·(p+3)=0p2-4(p+3)=0p2-4p+12=0(p-6)(p+2)=0p=6 of p=-2Helpt dat?TIPLeer ontbinden in factoren. Dat is zo handig:-) WvR dinsdag 10 mei 2016 Re: Re: Welke reële getallen P geven geen snijpunten X-as ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Enkele opgaven later wordt gevraagd welke reële getallen voor P voor de gegeven functie de X-as raken.f(x)=x2+px+p+3D moet 0 zijn voor raakpunta=1b=pc=p+3p2-4·1·p+3=0p2-4p+3=0Voor p opnieuw de ABC-formulea=1b=-4c=3P=(4±√(-42-4·1·3))/2·1p=(4±2)/2p=3 of p=1Het antwoord zou echter p=-2 of p=6 moeten zijn. Waar ga ik fout? Randy Student universiteit - dinsdag 10 mei 2016
Randy Student universiteit - dinsdag 10 mei 2016
Bij p2-4·1·p+3=0 moet je haakjes schrijven:p2-4·1·(p+3)=0p2-4(p+3)=0p2-4p+12=0(p-6)(p+2)=0p=6 of p=-2Helpt dat?TIPLeer ontbinden in factoren. Dat is zo handig:-) WvR dinsdag 10 mei 2016
WvR dinsdag 10 mei 2016
©2001-2024 WisFaq