Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 78284 

Re: Integreren

wordt -2/(t2-1) -2/(t2-1)2
De eerste noemer opsplitsen in (t-1)(t+1) en de de 2DE?

Vannes
3de graad ASO - dinsdag 3 mei 2016

Antwoord

Beste Dina,

Ontbind de noemer volledig in factoren om te splitsen (breuksplitsen) en stel voor:
$$\frac{-2t^2}{(t^2-1)^2} = \frac{A}{t+1}+\frac{B}{t-1}+\frac{C}{(t+1)^2}+\frac{D}{(t-1)^2}$$Het bijhorend stelsel oplossen levert:
$$A = \frac{1}{2}\,, \; B = C = D = -\frac{1}{2}$$Kan je zo verder?

mvg,
Tom

td
dinsdag 3 mei 2016

©2001-2024 WisFaq