\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 78215 Re: De reële getallen a en b bepalen Het klopt het moet bx2 zijn. Maar hoe kom je precies aan deze oplossing, dat was wat ik wilde weten. Nog hartelijk bedankt voor de oplossing! Manon 3de graad ASO - zondag 24 april 2016 Antwoord Als je de limiet uitrekent dat zou er $5$ uit moeten komen: $\eqalign{ & \mathop {\lim }\limits_{x \to \infty } \frac{{a{x^3} + b{x^2} + 3x - 2}}{{{x^2} - 4x + 2}} = 5 \cr & \mathop {\lim }\limits_{x \to \infty } \frac{{ax + b + \frac{3}{x} - \frac{2}{{{x^2}}}}}{{1 - \frac{4}{x} + \frac{2}{{{x^2}}}}} = 5 \cr & \mathop {\lim }\limits_{x \to \infty } ax + b = 5? \cr} $ Dat lijkt me alleen mogelijk als $a=0$. Dat volgt meteen dan $b=5$. Meer moet het niet zijn. WvR zondag 24 april 2016 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Het klopt het moet bx2 zijn. Maar hoe kom je precies aan deze oplossing, dat was wat ik wilde weten. Nog hartelijk bedankt voor de oplossing! Manon 3de graad ASO - zondag 24 april 2016
Manon 3de graad ASO - zondag 24 april 2016
Als je de limiet uitrekent dat zou er $5$ uit moeten komen: $\eqalign{ & \mathop {\lim }\limits_{x \to \infty } \frac{{a{x^3} + b{x^2} + 3x - 2}}{{{x^2} - 4x + 2}} = 5 \cr & \mathop {\lim }\limits_{x \to \infty } \frac{{ax + b + \frac{3}{x} - \frac{2}{{{x^2}}}}}{{1 - \frac{4}{x} + \frac{2}{{{x^2}}}}} = 5 \cr & \mathop {\lim }\limits_{x \to \infty } ax + b = 5? \cr} $ Dat lijkt me alleen mogelijk als $a=0$. Dat volgt meteen dan $b=5$. Meer moet het niet zijn. WvR zondag 24 april 2016
WvR zondag 24 april 2016
©2001-2024 WisFaq