Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 78150 

Re: Deel van rechte lijn

Ik zou niet weten hoe ik het dan verder moet doen als ik cos(t) elimineer voor x

x = 1 + x
y = 3 + x

(?)

Renée
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 11 april 2016

Antwoord

Hallo Renée,

Het stelsel was

$\begin{cases}\\x = 1 + \cos(t)\\y = 3 + \cos(t)\end{cases}$

Trek die twee vergelijkingen van elkaar af dan valt $\cos(t)$ weg, zodat die is "geëlimineerd". Je krijgt $x-y=-2$ en dus $y=x+2$.

Groet,

FvL
dinsdag 12 april 2016

©2001-2024 WisFaq