Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Deel van rechte lijn

Gegeven is de familie van krommen met parametervoorstelling:
x = 1 + cos(t)
y = 3 + cos(t-a)
a. voor a = o is de kromme een deel van een rechte lijn. Geef een vergelijking van die lijn.

Dan wordt dus y = 3 + cos(t)
maar hoe ik de vergelijking dan geef? geen idee..

b. ook voor a = pi is de kromme een deel van een rechte lijn. Geef een vergelijking van deze lijn en laat met algebra zien dat elk punt van K op deze lijn ligt.

Dit is zo'n zelfde vraag en heb geen 0 idee welke kant ik op moet of waar ik aan moet denken...

Renée
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 11 april 2016

Antwoord

Hallo Renée,

Ik begin eens met a. Als we $a=0$ substitueren krijgen we:

$\begin{cases}\\x = 1 + \cos(t)\\y = 3 + \cos(t)\end{cases}$

Kun je uit dit stelsel $\cos(t)$ elimineren?

Ik hoop dat deze hint voldoende is!

Met vriendelijke groet,

FvL
maandag 11 april 2016

 Re: Deel van rechte lijn 

©2001-2024 WisFaq