Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 78093 

Re: Re: Integralen oplossen

Beste,
kunt u me helpen met deze integraal?
âˆĢ𝑒2đ‘$\infty$/(𝑒^đ‘$\infty$+5) 𝑑đ‘$\infty$, stel u=ex+5, du=ex dx
dan heb je âˆĢex/u du $\Rightarrow$âˆĢ(u-5) du/u $\Rightarrow$âˆĢ1du-âˆĢ5/u du
ik kom nu u-5ln(u)+C uit
maar de oplossing is ex-5ln(ex+5)+c en niet ex-5ln(ex+5)+c+5 of mag die 5 in de constante verekend worden?
mvg Daniel

Daniel
Student universiteit - zaterdag 9 april 2016

Antwoord

Beste Daniel,

De opgave is helaas onleesbaar (vreemde tekens...?) maar als je antwoord enkel in die constante verschilt, is je uitwerking waarschijnlijk juist.

Als je bijvoorbeeld x+1 wil integreren kan dat term per term (x2/2+x+c) maar je zou ook de termen samen kunnen nemen en integreren als (x+1)2/2+c. Als je de integratieconstante negeert lijken deze antwoorden verschillend, maar dat zijn ze dus niet (de ene c is de andere niet... ).

mvg,
Tom

td
zondag 10 april 2016

©2001-2025 WisFaq